Вучић: Мислим да је свијет на ивици свјетског сукоба :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Мислим да је свијет на ивици свјетског сукоба


Фото - Танјуг

Извор: Глас Српске

​Предсједник Србије Александар Вучић гостовао је у емсији Јутро на ТВ Прва гдје је говорио о бројним актуелним темама - Косову, предстојећим изборима, ситуацији у региону и свијету.

Вучић је рекао и да мисли да је свијет на ивици свјетског сукоба.

“Запад хоће да сачува своју доминацију, а у војном смислу видјело се да најмоћније војне силе, попут САД и Израела, ту има много пукотина, и види се да неки мањи могу да се боре против њих. Када неко осјети крв, и када мисли да може, наставиће то да ради. То су опасности са којима се суочавамо. У Украјини видимо да је ситуација тешка, и да ће Запад тешко поразити Русе, као што ће Руси тешко поразити Украјинце”, рекао је Вучић.

Предсједник је истакао да многе земље траже другачији поредак у свијету.

“Сада имате такву ситуацију, онда ван директних сукоба су остали Кина и Америка. Али Америка јасно и отворено помаже Украјину, као и јасно, отворено и недвосмислено Израел, од финансијске до помоћи у оруђу и оружју. Тако да, ближимо се на жалост томе. Антагонизми су све већи. Жеље за другачијом расподјелом добара у свијету је све већа и људи хоће, и многе, многе земље хоће другачији поредак у свијету”, рекао је он, преноси н1

Вучић је рекао да цијели свијет иде у лошем смјеру.

“Зато нам треба сигурност и стабилност, да чувамо своју земљу, а не да је нападамо као што неки раде”, поручио је Вучић.