Хаос у Гази: Проваљено у складишта УН-а, отимају се брашно и основне намирнице :: Semberija INFO ::

 

Хаос у Гази: Проваљено у складишта УН-а, отимају се брашно и основне намирнице



Извор: Глас Српске

​Хиљаде становника Појаса Газе провалило је у складишта и дистрибуцијске центре Агенције УН-а за палестинске избјеглице (UNRWA), отимајући брашно и "основне намирнице за преживљавање", саопћила је данас та организација.

- Ово је забрињавајући знак да се јавни ред након три седмице рата и чврсте опсаде Газе почиње распадати - саопштила је UNRWA.

Једно од складишта у којем UNRWA складишти помоћ из хуманитарних конвоја који стижу из смјера Египта је смјештено у Деир ал-Балаху. Помоћ Гази је готово онемогућена због израелског бомбардирања густо насељене енклаве, као одговора на напад Хамаса 7. октобра.

- Залихе се празне, а хуманитарна помоћ која стиже конвојима камиона из Египта у Газу недовољна је. Само за основно преживљавање потребе становништва су големе, а помоћ која стиже је недостатна и нередовна - додаје УН-ова агенција у саопћењу.

UNRWA истиче да им је могућност пружања помоћи доведена у питање због зрачних удара у којима је, како тврди, погинуло 50 чланова њиховог особља. Прије сукоба Израела и Хамаса, организација је упозоравала да им је мандат угрожен због недостатног финансирања.