Мајка тужила синове јер неће да се одселе и осамостале и добила парницу :: Semberija INFO ::

 

Мајка тужила синове јер неће да се одселе и осамостале и добила парницу


Једна седамдесетпетогодишња Италијанка тужила је своја два сина, старости 40 и 42 године, након што је више пута тражила да се иселе и живе самостално, што су они одбијали.

Овај случај са суда показао је да чак и италијанске мајке могу изгубити стрпљење када је у питању однос према синовима, посебно када они одрасту.

Наиме , седамдесетпетогодишња жена из сјеверног града Павије добила је партницу против своја два одрасла сина, због њиховог прекомјерног боравка у породичној кући.

"Дјеца " су одбила да се иселе док је њихова мајка непрестано кувала и чистила о сопственом трошку.

Узалуд је покушавала да их натјера да оду, а како је рекла за локалне новине, "ниједан од њих двојице то није хтио да учини".

Жена се на крају толико уморила од ситуације да је одлучила да тужи своја два запослена сина јер су одбијали да јој помажу око кућних послова и трошкова, наводи италијанска новинска агенција АНСА, преноси  Еуронеwс.рс.

Суд је стао на њену страну, а судија Шимона Катерби је издала налог за исељење двојице синова. Иако родитељи имају обавезу да обезбјеђују издржавање за своју дјецу, то више није било оправдано јер су ова"дјеца" имала више од 40 година.

Двојица мушкараца тако морају да се иселе прије 18. децембра.

Иако су налози за деложацију чланова породице ријетки, ово није неуобичајена ситуација у Италији, где је преко два милиона људи старијих од 30 година пријавило да и даље живи са родитељима у 2022. години.

Млади људи у Италији се у просеку осамостаљују око 26. године, подаци су Италијанског националног института за статистику (ИСТАТ). Али , прилично је уобичајено да многи настављају живот са родитељима и када су старији од 26, па чак и 30 година јер млади чине већину незапослених у Италији.

Према посљедњим подацима, незапосленост у Италији је у августу 2023. била у просјеку 7,8 одсто, док је међу младима износила чак 22,3 одсто.

Штавише , број младих који још увијек живе у породичном дому порастао је посљедњих неколико деценија. Према ИСТАТ-у, проценат људи старости између 18 и 34 године који су и даље живјели са породицом је 1983. био 49 одсто. У 2000. години овај број се попео на 60,2 одсто, док се 2009. стабилизовао на око 58,6 одсто. Године 2022. чак 67,6 одсто Италијана старости између 18 и 34 године живјело је са родитељима, што је заправо око седам милиона људи.
 
(Независне)