Борба против лажних диплома: Тривићева брзо реаговала на одговор Рајчевића :: Semberija INFO ::

 

Борба против лажних диплома: Тривићева брзо реаговала на одговор Рајчевића


Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић одговорио је на питање о конкретним начинима борбе Владе против тзв. лажних диплома које му је поставила посланик ПДП Јелени Тривић и поручио јој да њено реторичко умијеће искористи за стварање позитивне климе у опозицији у вези са доношењем нових законских рјешења у области високог образовања.

- Веома уважавам препоруку министра Рајчевића да своје реторичко умијеће и интелектуалну ауру искористим за стварање позитивне климе у опозицији у вези са доношењем нових законских рјешења, али морам га подсјетити да ја управо то и радим - у НСРС упућујем законско рјешење које се односи на проблем јавности диплома - поручила је народни посланик Јелена Тривић.

Она је истакла да такође уважава сваки напор да се ријеши проблем лажних диплома у јавном сектору, али да Републици Српској треба системско рјешење, а не реакција од случаја до случаја. - Зато, поновићу позив министру Рајчевићу да искористи свој политички капацитет и углед у редовима СНСД и утиче на посланике те странке да гласају за Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске. То би био конкретан допринос системском рјешењу и јасан искорак из политиканства - закључила је Тривићева.

СРНА/Бијељина данас