УХАПШЕНА КАТАРИНА БАЋОВИЋ! Учествовала у копању тунела до зграде суда у Подгорици, за ово се терети :: Semberija INFO ::

 

УХАПШЕНА КАТАРИНА БАЋОВИЋ! Учествовала у копању тунела до зграде суда у Подгорици, за ово се терети


Foto: SCREENSHOT/TV VIJESTI
Катарина Баћовић из Подгорице је ухапшена због сумње да је била део организоване криминалне групе која је обила депо зграде Вишег суда у Подгорици.

Подгоричанка Катарина Баћовић ухапшена је по налогу Основног државног тужилаштва (ОДТ) због сумње да је била део криминалне групе која је обила депо Вишег суда у Подгорици сазнају “Вијести” незванично. Полиција је за Катарином Баћовић трагала од средине септембра.

Она је идентификована као особа која је  изнајмила стан у Његошевој 12 из ког су припадници те екипе прокопали тунел до Вишег суда. У тој истрази саслушана је и њена мајка Маја Баћовић иначе управитељка судске писарнице, која је негирала умешаност у тешку крађу.
 
Провала у судски депо примећена је 11. септембра, када су надлежни најпре утврдили да је неко “само” испретурао доказе. Међутим , док је још трајао увиђај у обијеном депоу и летимични попис доказа у најважнијим предметима, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Његошеве улице број 12.

Први крупни траг у том случају, комби који су користили осумњичени, полицајци су пронашли 13. септембра. Дан касније пронашли су и стан у подгоричком насељу Забјело, где им је наводно била база.

У досадашњој истрази, којом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво, изузето је на стотине сати снимака с надзорних камера, пронађен је алат који су копачи користили, а вештачењем је изолован и траг осумњичених... Утврђено је и ко су извођачи радова на копању 30 метара дугог тунела до судског депоа. Оперативни подаци полиције говоре да су вође кавачког криминалног клана организовале копање подземног тунела, а инспектори и даље утврђују шта им је био главни циљ.

(мондо)