Наручио киселу воду у Ријеци, добио текућину која му је спалила једњак :: Semberija INFO ::

 

Наручио киселу воду у Ријеци, добио текућину која му је спалила једњак


Брачни пар из Пуле у мају је сјео на ручак у један ријечки ресторан. Наручили су киселу воду, која им је у флашицама послужена прије ручка. Станко Лаковић за "РТЛ" је препричао шта се догодило након што је узео гутљај из флашице.

"Чим сам ставио у уста, моментално сам испљунуо све и мени су уста изгорјела. И из ресторана су ме након можда пола минуте, минуту послали ван", тврди Лаковић.

Радници су позвали Хитну помоћ која га је одвела.

Након прве, лажне сумње на алергију, љекари су дали дијагнозу шта је попио. "Неко корозивно средство, нека киселина. Мени је пар капи прошло доле по једњаку и то ми је у бити спалило једњак. Да сам попио више, не би ме било ту", прича Лаковић.

Не зна како је хемикалија завршила у флашици па на њиховом столу. Каже, када га је одвозила Хитна испред ресторана, супруга се вратила унутра.

"Нису јој хтјели дати ни флашу ни чашу, него су само из фрижидера извадили другу флашу да може сликати шта је пио, која врста пића. Кад је тражила рачун, на рачуну је било само месо које смо наручили. Супруга је звала полицију, полиција није хтјела ван изаћи, значи, ако буде звала, хитна ће изаћи, ако не, немају што излазит", рекао је Станко.
Власник ресторана који се није хтио снимати телефонски, за "РТЛ" је потврдио да су уз јело наручили двије киселе воде с укусом, али није знао објаснити због чега оне нису приказане на рачуну који им је издан.

Случај је на Општинском државном тужилаштву у Ријеци у чијем допису стоји: "Списи Државног тужилаштва за вријеме спровођења увиђаја и других радњи до доношења одлуке о пријави, сматрају се тајнима."

Станко остаје седмицу дана у болници, а због спаљеног једњака смршао је двадесет килограма. У почетку сваких седам, а сада сваких 20 дана, иде у анестезију и ширење једњака и то када више не може прогутати ни пудинг ни јуху. 
Пиће је попио половином маја, а јавно одлучио проговорити тек сада, након приче о деветогодишњаку који је у Крапини у угоститељском објекту умјесто сока од јабуке добио опасну лужину.