Традиционални 8. Међународни форум о сарадњи. :: Semberija INFO ::

 

Традиционални 8. Међународни форум о сарадњи.


Развојна агенција Републике Српске и Развојна агенција Србије и ове године организују традиционални 8. Међународни форум о сарадњи. Форум се одржава 2. и 3. новембра 2023. године у Нишу, у просторијама Научно-технолошког парка.

Форум ће на једном мјесту окупити привреднике из земаља региона и ЕУ, државних институција и привредних комора, развојних агенција и других организација које пружају подршку привреди с циљем размјене искуства, промовисања њихових производа и услуга, као и успостављања нових послових контаката и будуће сарадње.

Претходних седам Форума окупили су више од 1.200 учесника - привредника и релевантних институција из Републике Српске и Републике Србије, али и Словеније, Аустрије, Мађарске, Турске, Русије, Кине и других земаља.

Централни догађај и овогодишњег Форума биће Међународни пословни сусрети за предузећа и кластере који се организују под окриљем Европске мреже предузетништва.

Учешће на пословним сусретима је бесплатно. Ове године фокус догађаја је на иновацијама и одрживости а могу учествовати предузећа из области информационо-комуникационих технологија, машинске и металне индустрије, дрвне и грађевинске индустрије, текстила, аутомобилске индустрије, хране и пољопривреде, енергетске ефикасности, пластике и производа од пластике и туризма.

У оквиру пратећег програма Форума биће одржане панел дискусије о различитим темама као што су дигитализација, одрживи развој, значај научно-технолошких паркова у развоју привреде, а све са циљем представљања најбољих пракси, умрежавања идеја, размјене информација, као и проналажења потенцијалних партнера за реализацију пројеката од заједничког интереса.

Регистрација за учешће на Форуму је до 31. октобра на службеној интернет страници догађаја:
8th-international-cooperation-forum-serbia.b2match.io


Далиборка Гавриловић-Кујунџић
Виши стручни сарадник за односе с јавношћу