Детаљи обрачуна у Бечу: Бх. држављани и Македонци сукобили се због жене? :: Semberija INFO ::

 

Детаљи обрачуна у Бечу: Бх. држављани и Македонци сукобили се због жене?


Отац (54) и три сина (22, 25, 28), поријеклом из Сјеверне Македоније ухапшени су након ватреног окршаја са бх.држављанима у бечком Флорисдорфу.

Бх. држављани су рањени у том сукобу и превезени су у болницу. Са бх. државаљанина био је и Иранац, који је такође рањен.

Како преносе медији, три рањена бх. држављанина старосне доби 22, 26 и 27 година су наводно браћа или су у блиским родбинским везама. Сви рањени су ван животне опасности.

Иако је првобитно објављено да су ухапшена четири држављанина БиХ, данас је прича добила својеврсни заокрет након што је полиција детаљније истражила сукоб.

Према првим резултатима истраге, до пуцњаве је дошло нако свађе на улици због дугогодишњих размирица између ове двије породице. Наводно се дошло до сазнања да је мотив пуцњаве заправо жена тј. сукоб око жене, рекао је полицијски портпарол Маркус Дитрих. Како преносе медији, о свађи између двије породице наводно се раније расправљало и на друштвеним мрежама.

Иначе, починиоци су ухваћени су у близини мјеста злочина свега 90 минута након пуцњаве у – након велике потјере у којој је судјеловала и аустријска Кобра. Осумњичени су побјегли у два аутомобила која су била паркирана код стамбене зграде у Флоридсдорфу.

“То је омогућило добивање информација које су довеле до мјеста гдје се налазе осумњичени починиоци”, рекао је портпарол полиције Маркус Дитрих

(Независне)