Милан Радоичић пуштен из притвора, тужилаштво најавило жалбу :: Semberija INFO ::

 

Милан Радоичић пуштен из притвора, тужилаштво најавило жалбу


БЕОГРАД - Након саслушања окривљеног Милана Радоичића, судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је одбио приједлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора.


Више јавно тужилаштво у Београду поднијело је јуче приједлог да се Милану Радоичићу одреди притвор због опасности од бјекства, што је судија за претходни поступак Вишег суда одбио.

Више јавно тужилаштво најавило је да ће уложити жалбу након одбијања судије за претходни поступак Вишег суда у Београду да Милану Радоичићу одреди притвор, потврђено је РТС-у у тужилаштву.

Према саопштењу суда, Радоичићу је одређена мјера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Републике Србије и забрањен одлазак на територију АП Косово и Метохија.

Наложено му је и да се сваког 1. и 15. дана у мјесецу јавља надлежној полицијској станици.

Такође, окривљеном је привремено одузета путна исправа и то пасош Републике Србије, а упозорен је да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе, наводи Виши суд.

Против овог ријешења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном вијећу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема ријешења.

Милан Радоичић (45) се терети да је од јануара до 24. септембра ове године из Тузле набављао оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи, саопштило је претходно тужилаштво.

Како је наведено, оружје му је испоручивано на територији Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а потом га је преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији Косова и Метохије, гдје га је скривао у напуштеним објектима и шумама.

Радоичић се такође терети да је као коловођа групе са више непознатих лица, заједничким дјеловањем и опште опасном радњом, 24. септембра изазвао опасност по живот људи у Бањској на КиМ

Радоичић је саслушан јуче у Вишем јавном тужилаштву, гдје је негирао оптужбе.


Глас Српске