Да ли је посао мотив убиства инспектора? :: Semberija INFO ::

 

Да ли је посао мотив убиства инспектора?


БИЈЕЉИНА – Окружни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор Николи Кокановићу (21) из Брчког због убиства полицијског инспектора Ненада Марковића (38) из Бијељине као и Д. С, Б. С. и Д. Ш. из Бијељине које сумњиче за помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела.

Како је саопштено на страници суда наводећи иницијале свих осумњичених притвор је одређен на основу приједлога Окружног тужилаштва. Наводи се да се Кокановић терети за тешко убиство, а свима осумњиченима се на терет ставља и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Инспектор Марковић усмрћен је у ноћи између 1. и 2. октобра у бијељинској улици Меше Селимовића испред локала "Џил".

Према досадашњим резултатима погођен је са два хица у груди које је како га сумњиче испалио Кокановић.

Мотив овог злочина још увијек није саопштен, а према незваничним информацијама истражује се да ли је инспектор убијен због свог посла и истрага које је радио или је у питању нешто друго.  Извор "Гласа Српске" је рекао да је наводно убијени инспектор учествовао у једној од истрага које се повезују са Кокановићем.

Како је раније речено на конференцији за новинаре Окружног тужилаштва у Бијељини,  Марковић је убијен на дужности.

 - Убијени инспектор је  у вријеме када је дошао у угоститељски објекат обављао своје редовне послове и задатке и вратио се са увиђаја. То све има евидентирано у Књизи дежурства код дежурног тужиоца, а у  то вријеме то је била моја колегиница, тужилац Јасмина Мракановић- рекла је тужилац Сабина Хусејнагић .

Појаснила је да сви предмети који се доводе у везу са основама сумње да је извршено тешко убиство су пронађени те да су извршени претреси три локације у Бијељини те да је између осталог претресено возило којим су се осумњичени довезли на мјесто злочина и још један аутомобил који припада једном од ухапшених.

Осумњичени Никола Кокановић је одраније познат по сукобу са законом и осуђиван је. Он је у децембру лани у брчанском Основном суду осуђен  на двије године и два мјесеца затвора за подстрекавање других особа на паљевину аутомобила "киа спортиџ" власништво заступника у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића и бацању бомбе на кафић "Дос Манос".


Глас Српске