СИПА у двије акције ухапсила 16 особа, заплијенили десетине хиљада марака :: Semberija INFO ::

 

СИПА у двије акције ухапсила 16 особа, заплијенили десетине хиљада марака


У акцијама "Плуг" и "Трагач", које је јуче извела Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА), укупно је ухапшено 16 особа, саопштено је из СИПА.

Акцију "Плуг" реализовали су на подручју Кантона Сарајево, Тузланског кантона и општине Сребреница, када су претресли стамбене и пословне објекте и покретне ствари на 17 локација.

"Ухапшено је 13 лица, која су спроведена у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања", навели су из СИПА, те додали да су потом четири лица предата Тужилаштву БиХ.

Током претреса откривено је и привремено одузето око 3.250 килограма дувана за  наргилу, 509 килограма угља за наргилу, 15.400 евра, 3.350 КМ и други предмети.

У акцији "Трагач" ухапшена су три лица, а на подручју Лончара, Доњег Жабара, Пелагићева, Човић Поља, Оџака и Брчко дитрикта полицајци су претресли стамбене објекате и покретне ствари на шест локација.

Осумњичене терете за продају дроге, те су након криминалистичке обраде и испитивања предати Окружном јавном тужилаштву Добој.

"У акцији 'Трагач' откривено је и привремено одузето око седам килограма материје која асоцира на марихуану, 12 пакетића материје која асоцира на спид, око 500 грама материје која асоцира на кокаин, 50 цијелих стабљика материје на сушењу која асоцира на марихуану, око 4.500 КМ, 2.065 евра и други предмети који могу послужити као доказ", навели су из СИПА.
 
(Независне)