Ледо гаси производњу у БиХ, 50 радника остаје без посла? :: Semberija INFO ::

 

Ледо гаси производњу у БиХ, 50 радника остаје без посла?


Управа компаније Ледо Читлук саопштила је у уторак радницима да се након 23 године укида производња у фабрици у Читлуку и да без посла остаје 50 радника.

"Управа компаније у друштву, људи из Загреба и Београда, данас нам је саопштила како производња више није исплатива те да се гаси, а сама производња у коју се ништа није улагало годинама компаниу је доносила новац", навео је у маилу један радник Леда, објавио је портал Бротњо.инфо.

Прије три године у фабрици у Читлуку угашена је производња сладоледа, а ускоро ће бити угашена пакирница воћа, поврћа и рибе – што значи потпуни крај за производњу која се одвијала протекле 23 године, додаје поменути портал.
Незванично, то ће се то догодити 31. децембра 2023. године.

Тим поводом затражен је одговор из компаније Ледо Читлук, од које се очекује одговор.

Подсјећамо,  Ледо Читлук био је у саставу Агрокора Загреб, потом дијелом Фортанове, а прије двије године продан је компанији Номад Фоодсу, водећем европском произвођачу смрзнуте хране. 

Фортеновину дивизију смрзнуте хране, у којој је осим Леда и београдски Фриком, Номад Фоодс је купио за 615 милиона евра.

Ледо Читлук је у прошлој години остварио приходе од 114,4 милиона КМ и укњижио 23,0 милиона КМ нето добити. У компанији је било је 371  радник на крају прошле године, а  осим производње имају заступљену дистибуцију.

Ледо из Хрватске је купио фабрику за производњу сладоледа у Читлуку почетком 2000. године  и основао предузеће Ледо Читлук д.о.о.
 
(Независне)