Почињу претплате за ФБ, Тикток и Инстаграм: Да ли ћете их плаћати? :: Semberija INFO ::

 

Почињу претплате за ФБ, Тикток и Инстаграм: Да ли ћете их плаћати?


Већ годинама се говори о увођењу претплата на друштвене мреже - изгледа да је то ближе него икада.

За који мјесец, најпопуларније друштвене мреже могле би да затраже да плаћате мјесечно одређени износ како не бисте били принуђени да гледате рекламе док скролујете.
 
О овој опцији недавно су говорили из Мете за Фејсбук и Инстаграм, а како преноси Ројтерс, то би, ако сте на рачунару, коштало 10 евра мјесечно, плус 6 евра за додатни повезани налог. На мобилним телефонима, претплата би износила 13 евра мјесечно.


О увођењу претплате не размишљају само у Фацебооку и Инстаграму, већ на сличан начин размишљају и у ТикТоку који је, чини се, већ почео са тестирањем тога.
 
Како пише Андроид Аутхоритy, дијелу корисника почела су да се приказују обавјештења о претплати, али за сада само у САД. Цијена ТикТока, према тим информацијама, биће приступачнија у односу на Метине платформе - 5 долара мјесечно.
 
Сјетимо се овде да је прије неколико година Фацебоок уклонио са почетне стране слоган на ком је писало: "Бесплатан је, и увијек ће бити" - вјероватно су још тада почели да размишљају у овом смијеру.
 
Неке друштвене мреже, као што је Тwиттер, већ су увеле претплату, али она није за уклањање огласа већ за добијање неких повластица, мада је Илон Маск недавно наговијестио да би претплата могла да се уведе за све, преноси Зимо.
 
Ако су ове информације тачне, претплата за те три мреже износила би више од 20 евра мјесечно, чак и око 25 евра за мобилне телефоне, мада не би била обавезна.
 
Ако ове опције стигну и до Босне и Херцеговине, да ли ћете плаћати за напредније верзије друштвених мрежа?

(Б92)