Борачка удружења Посавине Семберије и Мајевице: Ускоро “Монографија о одбрани Мајевице” :: Semberija INFO ::

 

Борачка удружења Посавине Семберије и Мајевице: Ускоро “Монографија о одбрани Мајевице”



Удружење ветерана Тобутски Соколови Лопаре, Удружење ветерана Мандини Лавови Угљевик, Удружење ветерана Пеша Брчко и Удружење ветерана Гарда Пантери, подсјетили су на сктивности о изради монографије о одбрани Мајевице. Предсједник Удружења ветерана Гарда Пантери, Петар Цвјетиновић, нагласио је да је заједнички став да монографија треба да, како рекао, “угледа свјетлост дана, како би јавност, а посебно млади нараштаји знали како се бранила Мајевица”.

- У монографији ће бити подаци о протјераном становништву са подручја Мајевице, о спаљеним српским селима и црквама, о поубијаним цивилима које су починиле муслиманске снаге”, рекао је Цвјетиновић.  Он је додао и да ће се обратити Министарству образовања и културе РС, са иницијативом да школе доводе дјецу на обиљежавање значајних датума из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, како би дјеца знала ко је стварао Републику Српску.

Алекса Лазаревић из Удружења ветерана Тобутски Соколови Лопаре, говорио је о актуелној ситуцаји на Косову уз констатацију да је српски народ на Косову без заштите.
- Дешавања на Косову се рефлектују и на Републику Српску, јер стране силе желе приказати српски народ као агресорски, што није тачно”, рекао је Лазаревић.

У име Удружења ветерана Мандини Лавови Угљевик, Јовица Арсеновић говорио је борачком додатку, који је, како је рекао, “покренут са мртве тачке”.
- Позивам све борце Републике Српске да се пријаве, а надам се да ће временом тај бенефит да расте. Такође, залагаћемо се да сва борачка удружења уђу у локалне буџете и да се буџет за борце повећа”, рекао је Арсеновић. 

 
Семберија инфо