Полиција поднијела извјештај тужилаштву: Без лиценце закључивао уговоре :: Semberija INFO ::

 

Полиција поднијела извјештај тужилаштву: Без лиценце закључивао уговоре


Полицијска управа Бијељина
Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, доставили су надлежном тужилаштву извјештај о постојању основа сумње да је почињено кривично дјело ,,Неовлаштено бављење одређеним занимањем'' у стицају са кривичним дјелом ,,Превара'' против лица С.Л.
 
Наиме, пријављени је без одговарајуће лиценце за грађење закључио уговор о градњи породичне куће са физичким лицем, гдје се обавезао да ће радове извести по грађевинским прописима, а све по систему ,,кључ у руке'' којом приликом је узео аванс у износу од 10.800 евра. На овај начин, пријављени  је обмануо лице да ће радове извести по уговору, а што није учинио.
 
Такође, пријављени је као одговорно лице у правном лицу закључио уговор о извођењу грађевинских радова са инвеститорима из Бијељине, иако није имао одговарајућу лиценцу за градњу, да ће  извести одређене грађевинске радове на станбеном простору за које је узео аванс у износу од 8.000 евра.

На тај начин лице С.Л. је инвеститоре довео у заблуду лажним приказивањем да ће радове извести у договореном року,чиме је он прибавио противправну имовинску корист од укупно 18.800 евра, а инвеститорима у наведеном износу причинио штету'', потврђено је из полиције.