Састанак Цвијановићеве и Ћосића: Одлична сарадња републичке и локалне власти :: Semberija INFO ::

 

Састанак Цвијановићеве и Ћосића: Одлична сарадња републичке и локалне власти


Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић састала се данас у Источном Сарајеву с представницима градске власти и градоначелником Љубишом Ћосићем. Састанку су присуствовали и предсједник Скупштине града Бранко Короман, те начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић.

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић поздравила је резултате које је град Источно Сарајево, са општинама у свом саставу, постигао у посљедњих петнаестак година, а што је остварено на основу добре и успјешне сарадње и разумијевања локалне и републичке власти, као и подршке српских представника у заједничким институцијама БиХ.

Цвијановићева је изјавила да су на састанку констатовали видљиве резултате заједничког рада локалне и републичке власти, уз подршку  људи који имају позиције у заједничким институцијамам БиХ.

Она је изразила задовољство и због чињенице да су на подручју Источног Сарајева реализовани бројни пројекти у области саобраћајне и комуналне инфраструктуре, али и у области предшколског, основног, средњег и високог образовања.

Цвијановићева је истакла да су запослени у заједничким институцијама БиХ дио квоте Републике Српске и да тамо имају своја радна мјеста захваљујући Републици Српској, која о њима и те како води рачуна, без обзира што номинално изгледа да им је послодавац неко други.

Према њеним ријечима, планови републичке власти за развој општина у Републици Српској су реални и оптимистични, управо захваљујући доброј сарадњи локалних и републичких власти, што се посебно односи на отварање нових радних мјеста и подстицаје привредним активностима.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић изјавио је послије разговора да сарадња локалног нивоа власти са Владом Републике Српске и представницима Срба у заједничким инстутуцијама БиХ функцуионише беспријекорно.

- То је општи закључак данашњег састанка. Када разговарате о много тема које смо Цвијановићевој делегирали, а које су реализоване, онда имате и вјере у пројекте које делегирате као нове да ће уз подршку српског члана Предсједништва БиХ бити ријешени и подржани - рекао је Ћосић.

Ћосић је навео да је са Цвијановићом разворао о функционисању Градске управе и свих шест општина у саставу Источног Сарајева, напомињући да је ово град који се убрзано развија и који ове године слави 30 година постојања.

Он је истакао да је било ријечи о инфраструктури, пројектима који су започети, али и онима који су реализовани уз подршку Цвијановићеве док је била предсједник Републике Српске и премјер Српске.

- Општа је оцјена да се крећемо у позитивном смјеру, гледаћемо да у наредним годинама побољшамо буџете, да подршка са нивоа Владе Републике Српске никад неће изостати. Сљедеће године ћемо ставити фокус на завршетак започетих пројеката, али нам је значајно да завршимо зграду музеја Одбрамбено-отаџбинског рата на Палама - истакао је Ћосић.

(РТРС)