Формиран предмет због смрти дјечака који је лијечен у бијељинској Болници :: Semberija INFO ::

 

Формиран предмет због смрти дјечака који је лијечен у бијељинској Болници


БИЈЕЉИНА - Окружно јавно тужилаштво у Бијељини одлучило је да формира предмет у вези са смрћу десетогодишњег дјечака који се лијечио у бијељинској Болници "Свети врачеви", саопштено је из Тужилаштва.


Одлука је донесена узимајући у обзир новинске извјештаје и јавне објаве у вези са смрћу дјечака А.К. Предмет под службеном ознаком "КТА" биће додијељен тужиоцу који ће предузети све неопходне мјере и радње ради расвјетљавања догађаја - наводи се у саопштењу и додаје да је одлука донесена 14. септембра.

Десетогодишњи Александар Ковач из Бијељине  преминуо је 28. августа. Због неразјашњене смрти дјечака, који се лијечио у бијељинској болници, покренут је дисциплински поступак и до даљег забрањен рад за два љекара.

Родитељи дјечака Данијела Огњеновић-Ковач и њен супруг Дарио огорчени су јер сматрају да су свог сина покопали због немара љекара.

Директор Болнице Златко Максимовић рекао је да је дисциплински поступак покренут против доктора Бранке Гаврић и Бојана Гајића, јер је Комисија за унутрашњи надзор утврдила да су направили процедуралне грешке.

Глас Српске