Клан из БиХ заједно са Румунима хара центром Севиље :: Semberija INFO ::

 

Клан из БиХ заједно са Румунима хара центром Севиље


Кланови џепароша свакодневно оперишу центром Севиље, а најбројнија су два клана: из Босне и Херцеговине и Румуније.

Наиме, занимљиво да су чланови кланова све жене, њих око 20 које су свакодневно на туристичким атракцијама Севиље. Оне се инфилтрирају међу туристе, углавном се фокусирају на туристе које сматрају добростојећим. Краду све; од новчаника до мобилних телефона.

Њихова мета су углавном турисит азијског поријекла који се сваки дан могу видјети на Плаза де Еспаñа, али и другим туристичким атракцијама града.

Иначе, ови кланови дјелују као праве криминалне организације. Наиме, џепароши савршено знају распоред туристичких тура као и мјеста гдје их аутобуси остављају. Туристи азијског поријекла су им примарна мета јер носе углавном готовину са собом. Међутим, неријетко се на мети нађе и локално становништво.

Румунке су бројније и оне су распоређене на неколико локација, у групама од по четири џепарошкиње. Занимљиво, али и оне се облаче попут туриста како би лакше ушле у групу.

С друге стране, бх. џепарошкиње се углавном држе три локације: главни градски трг и двије најпрометније градске улице. Управо у овим улицама бх. џепарошкиње се убацују у туристичке групе и несметано оперишу.

Наравно, да су ови кланови добро организовани свједочи податак да и имају своје обезбјеђење које плаћају саме.

Како преносе шпански медији, оваква ситуација доводи туристичке водиче до очаја јер су више немоћни пред толиким џепарошима.

Иако их скоро све познају и туристе упозоравају на њих, веома тешко им је стати у крај. Такође, полиција чини све што је у њиховој моћи, али је тешко дјеловати када се оне убаце у туристичке групе.

(Независне)