Епархија: Наоружани људи блиндираним возилом упали у манастир Бањска, чују се пуцњи :: Semberija INFO ::

 

Епархија: Наоружани људи блиндираним возилом упали у манастир Бањска, чују се пуцњи


ПРИШТИНА- Епархија рашко-призренска најоштрије је осудила најновији напад који се догодио јутрос на сјеверу КиМ, у близини села Бањска, у којем је један косовски полицајац убијен, а двојица повређена.

- То је озбиљан инцидент који може имати велике последице и зато је веома важно да се предузме све како би се сачувао ред мир и поредак. Епархија најискреније изражава саучешће члановима породице погинулога полицајца и искрено се нада да ће се двојица рањених што пре опоравити - истиче се у саопштењу Епархије рашко-призренске.

Додаје се да је Епархија јако забринута јер је, према најновијим информацијама, група наоружаних, маскираних људи, упала блиндираним возилом у сам манастир, при чему су провалили манастирску закључану капију.

Епархија наводи да се тренутно у манастиру налази група поклоника из Новог Сада, са свештеником, игуманом Данилом и братијом манастира.

-Ради безбедности, братија манастира и поклоници су се закључали у конак, и храм манастира је такође закључан. Наоружана маскирана лица се крећу по дворишту и чују се повремено пуцњи - истиче се у саопштењу.

Епархија најоштрије осуђује отворено насиље које се примењује у верском објекту Српске православне цркве, позивајући све стране да што пре прекину сукоб, наглашава се у саопштењу.

Припадници специјалних јединица тзв. косовске полиције блокирали су прилаз селу Бањска након што је полиција у Приштини саопштила да је на улазу у то село један полицајац погинуо, а други рањен када је на њих пуцано из ватреног оружја.


Танјуг / Глас Српске