Полиција у Приштини: Убијен полицајац у пуцњави у Бањској :: Semberija INFO ::

 

Полиција у Приштини: Убијен полицајац у пуцњави у Бањској


ПРИШТИНА - Такозвана Косовска полиција саопштила је да је на улазу у село Бањска код Лепосавића ноћас у 2.34 дошло до инцидента и да је један полицајац том приликом убијен, а други рањен.

-Приликом обављања полицијских дужности, данас око 02:34 часова у Митровици Север, јединица за брзу интервенцију граничне полиције примијетила је да су на улазу села Бањска на мосту постављена два тешка камиона (без регистарских ознака) и улаз у ово село преко моста је онемогућен, пошто је блокиран - наведено је у саопштењу.

Како се додаје, полиција је са три јединице кренула у правцу локације и чим су стигле у близини мјеста гдје је пријављена блокада, полицијске јединице су наишле на отпор, гдје је са неких положаја пуцано из арсенала ватреног оружја, укључујући ручне бомбе и зоље, при чему су усљед хитаца упуцана два полицајца – наводе у саопштењу.

Јединице полиције су, како тврде, «у самоодбрани реаговале на напад и успјеле да одбију почетни напад како би створили услове за пружање помоћи и повлачење упуцаних колега».

- Повријеђени полицајци су извучени са локације и превезени у Регионалну болницу у јужној Митровици гдје је љекар констатовао смрт једног од тешко повријеђених полицајаца, док су друга два службеника, један рањен, а други повријеђен, према ријечима лекара ван животне опасности - наведено је у саопштењу.

Додаје се да тзв. косовска полиција, у сарадњи и координацији са надлежним институцијама и правосудним органима, предузима радње у циљу одржавања реда и јавне безбједности, као и извођења пред органима правде извршилаца напада на полицијске службенике.

Премијер приштинских институција Аљбин Курти претходно је на „Фејсбуку“ написао да је у нападу у селу Бањска код Лепосавића убијен један полицајац, а један повријеђен.

 Према његовим тврдњама, нападачи су носили маске и били наоружани тешким наоружањем.

У Приштини је саопштено да је предсједница приштинских институција Вјоса Османи прекинула посјету Њујорку због догађаја у Бањској.   


Танјуг / Глас Српске