Лавров: Америка води рат против Русије :: Semberija INFO ::

 

Лавров: Америка води рат против Русије


Америка у Украјини води рат против Русије - испоручује оружје, муницију, пружа обавјештајне податке, поручио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, коментаришући изјаве које долазе са Запада, да намјеравају да испоруче ракете далеког домета Кијеву.

- Не могу да коментаришем њихове изјаве, оне се мијењају из дана у дан. Можда припремају јавно мњење, али то да неће промијенити суштину онога што се дешава у Украјини је чињеница - рекао је шеф руског дипломатског одељења.

По његовим ријечима, евентуалне испоруке ракета великог домета Кијеву неће промијенити суштину онога што се дешава у Украјини.

- Украјину су годинама спремали за то да се њеним рукама и тијелима нанесе стратешки пораз Русији. Шта год они (САД) говорили, они управљају овим сукобом, снабдијевају (Кијев) оружјем, муницијом, обавјештајним подацима, подацима са сателита – они воде рат против нас - рекао је он у интервјуу телевизији Русији 24.

Раније су медији јавили да америчка администрација близу доношења одлуке да одобри испоруке Кијеву ракета великог домета са касетном муницијом.

Како су напоменули саговорници агенције, САД разматрају испоруке ракета АТАЦМС, домета до 300 километара или ракета са касетном муницијом, или обоје.

Према ријечима неименованих званичника, коначна одлука о испоруци још није донета.


Спутњик / РТРС