Од данас Wизз Аир нема базу у Тузли :: Semberija INFO ::

 

Од данас Wизз Аир нема базу у Тузли


Нискотарифна авиокомпанија Wизз Аир с данашњим даном више нема базних авиона на Међународном аеродрому Тузла (МАТ), јер је у складу с ранијим најавама и други базни авион измјештен из Тузле 12. септембра.

Wизз Аир ће укинути већину линија које има у Тузли, а наставиће летјети за Дортмунд, Меминген, Базел Мулхауз те Франкфурт-Хан, али и та ће линија бити укинута 1. новембра. Дакле, у зимском реду летења Wизз Аир ће на МАТ-у имати само три сталне линије.

"Тренутно преговарамо с двије авиокомпаније, које су заинтересиране и које би могле испунити наше увјете. Сада авиокомпаније траже одобрења у свим државама у којима је Wизз Аир имао своје линије, што је предувјет за конкретизацију уговора – каже директор МАТ-а Џевад Халилчевић и истиче да је увјет у преговорима с авиокомпанијама да се један авион базира у Тузлу, пише Фактор.

Wизз Аир је из Тузле, као своје базе, једно вријеме летио на чак 16 дестинација, јасно је да се јавила велика празнина коју хитно треба попунити.

"Циљ нам је да уговор потпишемо што прије, да би имали што више времена за промоцију и продају карата",  додаје Халилчевић.

Иначе, ова година је рекордна за МАТ по броју путника, а да би се овај ниво пословања одржао потребно је хитно наћи замјену за Wизз Аир. Циљ управе је да нова компанија један авион базира у Тузли, да би се компензирало барем десет дестинација на које је до сада летио Wизз Аир.

"У јулу и августу смо имали преко 70 хиљада путника, а у првих осам мјесеци преко 510 хиљада. С обзиром да нам је план за ову годину 600 хиљада, бројке све говоре", закључио је Халилчевић.

(Независне)