Претучен имам Исламског центра БиХ у Њујорку, нападача снимиле камере :: Semberija INFO ::

 

Претучен имам Исламског центра БиХ у Њујорку, нападача снимиле камере


САРАЈЕВО - Управни одбор Исламског центра БиХ у Њујорку осудио је брутални, ничим изазвани напад на имама Идриза ефендију Будимлића, који се десио у раним јутарњим часовима 8. септембра.

Неидентификовани нападач је напао имама Будимлића и оборио га на земљу јаким ударцем песницом у лице узрокујући крварење из носа, отеклине на лицу, проблеме са видом и вишеструке напуклине костију лица и носа. Нападач је побјегао са лица мјеста, а њујоршка полиција  још увијек трага за њим.  Нападача су снимиле камере.

Управни одбор констатују да се овај инцидент могао спријечити интервенцијом полиције.

-Претходне ноћи, нападач је насилно ушао у месџид који је био затворен у то вријеме, док је тамо била наша чистачица, око 22 сата. Њен супруг, који се ту задесио, и она били су уплашени за своју безбједност па су контактирали бившег члана Одбора који је одмах звао 911 и пријавио инцидент. Нажалост, полиција се овом позиву никада није одазвала. У међувремену нападач је цијело вријеме тражио и инсистирао да види „шефа“, алудирајући на нашег имама, и захтијевао да га они позову. Међутим, након што је чуо да би полиција могла бити на путу, напустио је просторије џамије. Нажалост, вратио се у месџид неких седам сати касније, током јутарње молитве - наведено је из Управног одбора

Иако су у прошлости имали јако добар однос са полицијом, сматрају да је узнемирујућа чињеница да нису послали патролу након њиховог позива, да се истражи и можда спријечи инцидент.


Анадолија / Глас Српске