Стевандић изабрао најбољег министра и оцијенио рад Владе РС :: Semberija INFO ::

 

Стевандић изабрао најбољег министра и оцијенио рад Владе РС


Нећу се упустити у арбитрирање добрих и лоших министара у Влади Републике Српске, али ево господин Шеранић ми маше, па ако баш морам да кажем некога, ето нека буде Ален Шеранић, рекао је предсједник Народне скупштине РС Ненад Стевандић, одговарајући на питање: "Ко је по њему министар који најбоље и највише ради у Влади РС и како оцјењује рад извршне власти у Српској?"

"Шеранић је неко ко је у прошлом мандате био један од људи који је највише радио. А нећу да увриједим друге, па да кажем ко је лош", казао је Стевандић.

У наставку је додао да рад Владе РС на челу са премијером Радованом Вишковићем оцјењује са четири плус.

"У овим околностима сталног притиска, покушаја да се блокира буџет, да се уништи фискална стабилност, Влада има четири плус од могућих пет. Од покушаја да се униште банке, које су коресподентне за исплату плата, пензија, затим од покушаја да се уништи буџетски прилив, од људи који су успјели на своје трикове блокирају 240 милиона КМ да се пребаци према путевима, 150 милиона КМ у електропреносу, у тој варијанти обезбиједити стабилност, исплаћивати плате, здравствену стабилност, функционисање судова је највиша оцјена, шта год о томе највише мислио", поручио је Стевандић.

(Независне)