Тројица Албанаца претукла двадесетогодишњег Србина из Грачанице :: Semberija INFO ::

 

Тројица Албанаца претукла двадесетогодишњег Србина из Грачанице


Тројица Албанаца напала су и претукла двадесетогодишњег Страхињу Петровића из Грачанице. Напад на српског младића, како јавља РТС, догодио се синоћ око 19 часова на путу за оближње село Добротин.

Петровића је, како је рекао за јавни сервис, у вожњи претекао црни БМВ караван и блокирао му пут. Каже да није упамтио пуну регистарску ознаку аутомобила, али да је видео таблице са почетним бројем 01, што указује да је власник аутомобила из приштинског округа.

„Нападачи су били један старији човек до 40 година и он је возио аутомобил, друга двојица су имала до 20 година. Кренуо је према мени, викао је, ја сам га питао који је проблем. Он ме је из све снаге шаком ударио по глави. Када сам дошао себи видео сам да су ту још двојица и да су и они хтели да ме ударају што више", испричао је Петровић.

Када се прибрао и успео да дође свести, видео је две девојке које су се убеђивале са нападачима и одвукле их у аутомобил, који се потом удаљио са места догађаја.

Страхињи је у помоћ притекао Србин из Добротина који је о читавом случају обавестио полицију. Указана му је помоћ на Одељењу хирургије у Грачаници одакле је пребачен у Косовску Митровицу.

Младић тврди да никада није имао никаквих проблема са Албанцима, да избегава конфликте и да је разлог напада на њега могао да буде једино то што вози аутомобил са крагујевачким таблицама.

Напад је пријавио полицији,  али истиче не верује да ће нападачи бити откривени и кажњени.

Петровић са двојицом млађе браће живи у Грачаници и како РТС преноси, у  трагичној несрећи су изгубили родитеље, а о њима се стара стриц.


Политика