Потписан уговор о реализацији пројекта "Лајон хил вилиџ" у Требињу :: Semberija INFO ::

 

Потписан уговор о реализацији пројекта "Лајон хил вилиџ" у Требињу


Министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић и директор требињског предузећа "Нуго холдинг" Јован Андрић потписали су у Бањалуци уговор о продаји земљишта за реализацију инвестиционог пројекта "Лајон хил вилиџ" у Требињу.

Потписивању уговора присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Саво Минић, као и Милош Андрић, директор компанија "Брова холдинг" и "Брова груп" из Норвешке, које су оснивачи предузећа "Нуго холдинг" из Требиња.

Реализацијом пројекта "Лајон хил вилиџ" додатно ће се обогатити туристичка понуда града Требиња, који у протеклим годинама биљежи рекордне туристичке показатеље.

Влада Републике Српске усвојила је 17. августа одлуку о утврђивању инвестиционог пројекта "Лајон хил вилиџ", те о продаји земљишта у својини Републике Српске ради реализације овог пројекта.

Предмет уговора је земљиште на локацији Горица два Требиње укупне вриједности од око 964.000 КМ.

Компанија "Нуго холдинг" из Требиња обратила се Влади Републике Српске ради реализације директне стране инвестиције "Лајон хил вилиџ", укупне вриједности око 300 милиона КМ.

Према достављеном пројекту, комплекс ће обухватити изградњу стамбено-пословног објекта са 2.020 стамбених јединица резиденцијалног туризма, а планирано је да буде реализован у три фазе у периоду од седам година.

Пројекат подразумијева изградњу пословно-стамбеног комплекса, хотела, ресторана, тржног центра, стоматолошких и медицинских објеката.

Ријеч је о пројекту компаније "Нуго холдинг", која послује у саставу компаније "Брова холдинг" из Норвешке, чији су оснивачи чланови породице Андрић, која је поријеклом из Требиња.

(РТРС)