Оклизнуо се и пао у радњи па пиштољем из џепа случајно убио комшију :: Semberija INFO ::

 

Оклизнуо се и пао у радњи па пиштољем из џепа случајно убио комшију


Окружно тужилаштво у Источном Сарајеву подигло је оптужницу против Мирка Ковачевића (53) званог Медо из Сокоца којом га терете да је из нехата убио комшију Радомира Ђерића (62) када је пао у његовој механичарској радњи и случајно га погодио хицем из пиштоља који је имао у џепу.

Основни суд у Сокоцу потврдио је оптужницу против Ковачевића која га терети за кривично дјело нехатно лишење живота, али и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја јер за оружје није имао дозволу за ношење и држање.

Ова несвакидашња трагедија се десила 31. маја 2021. године у Улици Косовска у Сокоцу када је Ковачевић дошао код Ђерића у његову радионицу у намјери да набави дио за радну машину.

Кобног дана голфом се довезао до радионице, а у џепу од прслука имао је пиштољ "ЦЗ" калибра 7.62 милиметра.
У оптужници је наведено да се оптужени, док се кретао по радионици оклизнуо, изгубио равнотежу те пао на бетонску подлогу.

"Усљед пада дошло је до опаљење метка из пиштоља и хитац је погодио оштећеног у груди те му нанио повреде у виду устрелне ране грудног коша, прострела шестог лијевог ребра, прострела шестог грудног пршљена и прострела срчаног мишића. Усљед тога је наступила смрт оштећеног која је констатована у Дому здравља у Сокоцу", наводи се у оптужници.

Такође , наводи се да је Ковачевић по уласку у радионицу знао да у џепу прслука има ватрено оружје те је био свјестан да је то опасна ствар али и да је олако држао да до опаљења из ватреног оружја неће доћи.

Према оптужници Ковачевић за поменути пиштољ није имао оружни лист и одобрење надлежног органа за држање или ношење, што је, такође, знао.

Како су раније медији писали, између настрадалог и оптуженог није било никаквих сукоба, а тада су комшијене жртве испричале да је Ковачевић наводно запео за блатобран у радњи и да је тако пао.

Оптужени је са Ђерићевим сином жртву одвезао у хитну, али нажалост он је подлегао.

Истражитељима је рекао да није имао намјеру да убије Ђерића и исказао кајање због свега.

Његови познаници су истакли да је у питању озбиљан човјек који је ову трагедију тешко поднио.

Уколико се докаже кривица за кривична дјела која се стављају на терет Ковачевићу пријети казна од двије до осам година, а за недозвољено држање оружја и ношење на јавном мјесту новчану или казну од године затвора.

(Независне)