Вучић угостио одбојкашице Србије вицешампионке Европе :: Semberija INFO ::

 

Вучић угостио одбојкашице Србије вицешампионке Европе


Предсједник Србије Александар Вучић угостио је данас женску одбојкашку репрезентацију, која је на шампионату Европе освојила сребрну медаљу.

Српске одбојкашице синоћ су у финалу у Бриселу послије велике борбе поражене од Турске 3:2.

Вучић је нагласио да су за српске одбојкашице навијали сви у Србији, у Републици Српској, Црној Гори и свугдје гдје живе Срби.

Он је рекао да не може да буде пораз када неко освоји сребро, већ је то успјех за понос, те да је женска одбојкашка репрезентација Србији подарила највише одличја.



Огњеновић: Бити у двије екипе у Европи није мало

- Прије свега желим да се захвалим на времену које сте одвојили да нас угостите, ми смо овдје већ као код куће, додуше не са најсајнијим одличјем овог пута, али мислим да не треба да будемо тужне колико јесмо, јер бити у двије екипе у Европи није неуспјех - рекла је капитен одбојкашица Србије Маја Огњеновић на пријему код Вучића.

Она се захвалила Одбојкашком савезу, те држави на пруженој подршци.

- Предсједник нам је задао тежак задатак да побједимо све ривале на предстојећима олимпијским квалификацијама, а онда и да се домогнемо најсјајнијег одличја у Паризу - истакла је Огњеновићева.

Он је у име тима поклонила Вучићу белгијске чоколадице, како је рекла, јер су претходно поклањеле и дресове и лопте, а Вучић се нашалио како су чоколадице једино слатко што је добио из Брисела.

- Још једном хвала свима на подршци, осјећали смо је од свих наших људи, у земљи, али и из дијаспоре - закључила је Огњеновићева.

На пријему у Предсједништву Србије, осим сребрних одбојкашица и руководства Савеза, били су и министар спорта Зоран Гајић, државни секретар за спорт Марко Кешељ, предсједник Олимпијског комитета Србије (ОКС) Божидар Маљковић и други.


Танјуг / РТРС