"Лидл" завршио изградњу првог објекта у БиХ :: Semberija INFO ::

 

"Лидл" завршио изградњу првог објекта у БиХ



БИЈЕЉИНА - Компанија "Лидл" довршила је изградњу свог првог објекта у Босни и Херцеговини, оног у Бијељини.

Ипак, још нема никаквих назнака када ће тај објекат бити отворен. Компанија је најавила отварање маркета у већем броју градова БиХ, а понегдје је већ купила и земљиште.

Недавно је одабрала и локацију за први објекат у Сарајеву, прекопута хотела "Ибис" у Улици Џемала Биједића, гдје је обављено и чишћење терена. Но, сама градња првог сарајевског "Лидла" још није почела нити има назнака када ће се то десити, преноси Бизнисинфо..

Још раније је речено да ће компанија вјероватно чекати да изгради минимално десетак локација које ће истовремено отворити, а за то ће јој сигурно бити потребно неколико година. То значи да ове, а вјероватно ни наредне године, не треба очекивати отварање "Лидлових" продавница у БиХ.

Према неким спекулацијама, на отварање "Лидлових" објеката у БиХ могли бисмо чекати чак до 2027. године. Међутим, званичне информације о томе нема.

Како смо недавно писали, "Лидл" у Кисељаку гради своје централно складиште и логистички центар за БиХ и Црну Гору.

Недавно је најављено да би њемачка компанија у будућности могла отворити 2.000 нових радних мјеста у БиХ, те да ће градити објекте у свим градовима који имају више од 30.000 становника.

Укупна имовина "Лидла" у БиХ на крају прошле године премашила је вриједност од 83 милиона КМ. Ту спадају укупни капитал, обавезе и ванбилансна евиденција. Дугорочна имовина је премашила износ од 42 милиона марака.

Осим тога, њемачки див паралелно улази на четири тржишта нашег региона: БиХ, Црну Гору, Сјеверну Македонију и самопроглашено Косово.


Независне новине