Наркобос из Србије (70) пао са готово три тоне кокаина :: Semberija INFO ::

 

Наркобос из Србије (70) пао са готово три тоне кокаина


БЕОГРАД - Готово три тоне кокаина заплијењено је на једрилици која је из Јужне Америке требала стићи у Европу, а организатор криминалне мреже био је 70-годишњи држављанин Србије. Међу шпанском полицијом била су и два српска истражитеља, будући да је Србија и покренула истрагу. Питање је гдје би и код кога кокаин завршио.

- Некада они претовар раде и дистрибуцију на различите земље на мору па се даље мањим бродовима дистрибуише, а некада дође у матичну луку, што смо ми често видјели код нас. Мени се чини да је акција прерано прекинута или су они имали довољно информација па су путем посебних истражних мјера и радњи ко треба то преузети или су можда пробијене мјере па су раније морали ићи у реализацију - поручио је Жељко Цвртила стручњак за безбједност.

Осим 70-годишњег држављанина Србије, ухапшено је још пет његових блиских сарадника. Четворица, од укупно шест ухапшених на територији Србије. Европол их је означио као “балкански картел”.

- Иза сваког тог човјека стоје два, три и желе заузети те позиције тако да ће они врло брзо то надокнадитити. Пуно би било боље да се су видјеле те мреже по појединим градовима, по државама, и да се успјело пуно више те мреже срушити. Морамо имати хапшења, која ја не видим ни код нас, а боме ни у сусједним државама, да видимо тко су главни босови за поједини град, за поједини кварт - објаснио је Цвртила.

У откривању њихових активности помогли су подаци из апликација Sky, Anom i Encrochat.


Глас Српске