ЂУРЂЕВИЋ: ГРИЈЕШЕ ОНИ КОЈУ БОРБУ ЗА СРПСКУ СВОДЕ НА ЛИЧНУ ПРИЧУ :: Semberija INFO ::

 

ЂУРЂЕВИЋ: ГРИЈЕШЕ ОНИ КОЈУ БОРБУ ЗА СРПСКУ СВОДЕ НА ЛИЧНУ ПРИЧУ


Члан Главног одбора СНСД-а Александар Ђурђевић истакао је данас да много гријеше они, поготово из Републике Српске, који борбу за очување Српске и окупљања грађана на том фону, своде на личну и политичку причу.
 
„Они изгледа нису свјесни колико тога српски народ може изгубити ако попусти у овом тренутку“, изјавио је Ђурђевић поводом изјава народног посланика Листе “За правду и ред“ Небојше Вукановића и предсједнице ,,Народног фронта" Јелене Тривић.
 
Ђурђевић, који је и предсједник Скупштине града Бијељина,  подсјетио је да је и сам био на једном скупу - на међуентитетској линији код Лопара, гдје се више хиљада људи окупило да пошаље јасну поруку да Срби не желе да живе у земљи у којој ће бити грађани другог реда и гдје ће изабране представнике Срба прогонити зато што спроводе вољу српског  народа.
 
„Воља српског народа је да не дамо шуме, воде, пољопривредна замљишта, имовину Републике Српске. Наши очеви су гинули да би направили оквир за живот по нашој мјери. Остаћемо на том путу гласни. Дошло је до црвене линије, која се не смије прећи. Даље не може - граница постоји“, нагласио је Ђурђевић.
 
Он је указао и на  тенденције које се тичу међународне политике и политике Сарајева, а то је да узимају колико могу.
 
„Ако не пружимо јасан отпор, они ће ићи до краја, направити унитарну БиХ, нећемо више имати Републику Српску, нити моћи да сами уређујемо свој животни простор“, упозорио је Ђурђевић.