МИЛАН ДАКИЋ: РЕКОНСТРУИСАНА ДИОНИЦА КА ПОДГРАБУ, ВЛАДА СРПСКЕ УЛОЖИЛА МИЛИОН КМ :: Semberija INFO ::

 

МИЛАН ДАКИЋ: РЕКОНСТРУИСАНА ДИОНИЦА КА ПОДГРАБУ, ВЛАДА СРПСКЕ УЛОЖИЛА МИЛИОН КМ


Дионица пута од Пала према Подграбу, дужине два километра, реконструисана је уз подршку Владе Републике Српске која је уложила милион КМ, изјавио је вршилац дужности директора предузећа “Путеви Републике Српске” Милан Дакић.

“Влада Републике Српске жели у свакој општини и граду да уради инвестицију до два милиона КМ. Тако смо прије 20 дана завршили овакву инвестицију у Гацку, а данас на Палама”, навео је Дакић који је са представницима општине Пале и народним послаником Ацом Станишићем посјетио ову локацију.

Он је рекао да новинарима да се завршава једна од инвестиција на иницијативу предсједника Републике Српске Милорада Додика и прецизрао да је ријеч о санацији магистралног пута која је обухватала је Карађорђеву улицу од Основне школе “Пале” до Касарне “Милош Обилић”.

Дакић је навео да је у Републици Српској у току реализација 24 инвестиције, додајући да је поносан на та улагања када је у питању путна инфраструктура.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске жели у будућности да настави сарадњу са локалним заједницама које имају неке дионице пута које дуже времена нису реконструисане.

“Предузеће `Путеви Републике Српске` и Влада Републике Српске желе да заједно са локалним заједницама раде овакве инвестиције, како би се побољшала путна инфраструктура”, нагласио је Дакић.

Посланик ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске Ацо Станишић захвалио је Дакићу за разумијевање да овакву инвестицију у овој години додијели општини Пале, као и извођачу – предузећу “Романијапутеви” који су коректорно урадили посао, али и Влади Српске и премијеру Радовану Вишковићу и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који ни овај пут нису заобишли општину по питању битних инвестиција.

“Ово је само почетак ревитализације путног правца Пале-Подграб. Инсистираћемо код директора `Путева` Дакића и Владе Републике Српске да у наредној години у буџету предвиде средства која би била уложена на територији општине Пале, ради побољшања саобраћајне комуникације”, навео је Станишић.