Орбан: Украјина нема шансе да побиједи Русију :: Semberija INFO ::

 

Орбан: Украјина нема шансе да побиједи Русију


Западна представа да Украјина има предност у сукобу је лаж, а Русију је немогуће побиједити, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је у интервјуу америчком ТВ новинару Такеру Карлсону рекао да су Украјинци "неконкурентни" без помоћи Запада и да стога САД држе кључ мира у региону.

"То је лаж. Не само неспоразум, већ лаж. То је немогуће. Сви у политици који разумију логику, бројке, податке – немају шансе", одговорио је Орбан коментаришући преовлађујући став у Сједињеним Америчким Државама да Украјина побјеђује.

Истакао је да ће они ће остати без војника прије Русије.

Према ријечима Карлсона, број убијених Украјинаца креће се у стотинама хиљада, а Орбан је додао да међу њима има и етничких Мађара.

Покушај било које западне земље да пошаље своје војнике у Украјину значио би "директан рат" између Запада и Русије.

"И одмах ћемо се наћи у трећем свјетском рату. Тако да је сада веома опасан тренутак", оцијенио је премијер.

Према његовим ријечима, Руси неће предати свог лидера, чуваће земљу од распада и штитиће је, улагати више новца и производити више наоружања од својих противника.

"Зато не треба погрешно схватати Русе", рекао је Орбан.

Упитан шта би урадио да је он на челу НАТО-а и "био, рецимо, Џо Бајден", Орбан је одговорио: "Мир, одмах. И одмах позвао (бившег америчког предсједника Доналда) Трампа. То је то".

Он је додао да када би САД жељеле да обнове мир до "сутра ујутру", могле би то да ураде.

"Очигледно је да Украјинци нису у стању да то извуку сами. Они нису конкурентни у овом рату. Ако нема новца и оружја са Запада, посебно из САД, онда је рат завршен. Одлука је у вашим рукама", истакао је Орбан.

"Наравно, ријеч је о Украјинцима, њих не треба игнорисати, они морају бити укључени, али стварни фактор није Украјина", додао је он.

Орбан је такође назвао "потпуно нереалном" идеју да се Крим одузме од Русије, преноси спутникнеwс.
"То не долази у обзир", нагласио је мађарски политичар.
 
(Независне)