Украјински дронови погађали циљеве дубоко унутар Русије :: Semberija INFO ::

 

Украјински дронови погађали циљеве дубоко унутар Русије


Украјински дронови погодили су мете у најмање шест региона дубоко у Русији у сриједу, укључујући аеродром на којем су уништили војне транспортне авионе, у једној од највећих салви до сада у кампањи Кијева да преокрене сукоб с Москвом, јавља Рojтерс.

Руски званичници описали су нападе на циљеве у областима Псков, Брјанск, Калуга, Орлов, Рјазан и Москва.

У Пскову, на сјеверу Русије, више од 600 километара од Украјине, избио је велики пожар на војном аеродрому. Новинска агенција Тасс јавила је да су оштећена најмање четири џиновска транспортна авиона Ил-76, од којих су се два "запалила".

Напади су услиједили након што су власти у Кијеву извијестиле да су најмање двије особе убијене у, како су описали, најтежим руским зрачним нападима на украјинску пријестолницу у неколико мјесеци.

Снимци које је гувернер Пскова објавио на Телеграму показују велики пожар уз звуке сирена и експлозију. Други видео који је објављен на интернету приказује протузрачне системе у акцији око града, који је само 32 километра источно од границе Русије са Естонијом која је чланица НАТО-а.

Москва је тврдила да је осујетила све нападе на Русију. Русија обично описује све украјинске ударе дроновима као неуспјешне, без обзира на штету на земљи.

Није било коментара из Кијева, који углавном одбија коментаре о конкретним ударима на територију унутар Русије, али каже да има право да погађа војне циљеве у самоодбрани.


Фена / БХРТ