Трамп има најскупљу фотографију: Хапшење му донијело више од седам милиона долара :: Semberija INFO ::

 

Трамп има најскупљу фотографију: Хапшење му донијело више од седам милиона долара


ВАШИНГТОН - Тим за предизборну кампању бившег америчког предсједника Доналда Трампа саопштио је да је прикупио 7,1 милион долара откако се он предао у затвору у Атланти у америчкој држави Џорџији, након чега је пуштен уз кауцију.

Како се наводи, велики дио средстава долази од продаје предмета као што су шоље, мајице и хладњаци за пиће са сликом Трамповог намргођеног лица док се предаје у затвору, пренио је Би-Би-Си.



Трамп је прикупио готово 20 милиона долара за три седмице од подизања оптужница у случајевима нереда у Џорџији и на Капитолу.

Одмах након хапшења у Џорџији у петак, Трамп је прикупио 4,18 милиона долара, што је, како је навео његов тим, највећа цифра прикупљена за 24 сата у његовој досадашњој кампањи.

Осим што се продавала роба онлајн, Трампов тим је слао поруке присталицама да дају средства.

Трамп је пуштен уз кауцију од 200.000 долара, а оптужен је за завјеру у вези са покушајем да поништи резултате предсједничких избора у Џорџији 2020. године.

Трамп се суочава и са три друге оптужнице док води кампању за предсједничке изборе 2024. године.

Трамп негира све оптужбе и тврди да су случајеви против њега политички мотивисани јер он води трку за републиканску номинацију да би се супротставио актуелном предсједнику демократи Џозефу Бајдену.


Танјуг / Глас Српске