Додик: Кочић се борио за слободу, није размишљао о свом положају :: Semberija INFO ::

 

Додик: Кочић се борио за слободу, није размишљао о свом положају


БАЊАЛУКА - Данас се боримо за слободу српског народа као што се и Петар Кочић борио у своје вријеме, поручио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на централној манифестацији 58. “Кочићевог збора” у Стричићима.

- Био је народни трибун који се борио за слободу народа, а да није размишљао о свом положају, човјек који је обиљежио епоху истинске борбе нашег народа за слободу. И сада имамо неке коју хоће да нас елеминишу, да нам одузму имовину, али ми то нећемо дозволити - рекао је Додик.

Истакао је да и у овом времену „имамо страног намјесника који је Нијемац, који покушава да као у Кочићево вријеме намеће своју вољу на штету Срба“.

-Зато је важно да читамо и данас Кочићева дјела и да се окупљамо око његове оставштине. Драго ми је да видим наше људе не само из Крајине, већ из Србије, и свих осталих регија - поручио је Додик.

Према његовим ријечима, важно је да се окупљамо на овим мјестима гдје се баштини наша традиција, култура и историја.

- Он је дио овог народа. Овдје се окупило неколико десетина људи, значајан је и број људи из иностранства. Важна нам је та синергија која омогућава одржавање идентитета и оно за шта се борио Кочић - рекао је Додик.

Одговарајући на питање новинара а о жељама опозиције да сазове ванредну сједницу Народне скупштине, Додик је рекао да опозиција није важна данас, нити је важно шта је њихово хтијење.

-Ако имају формалне услове за то, нека закажу, ако немају, немају, шта им ја могу. У сваком случају, они немају теме. Главна тема данас је овдје борба за очување имовине Републике Српске и то мора да буде одсудна битка у сваком сегменту, у сваком тренутку - нагласио је Додик.

Он је додао да не зна ни да је опозиција то тражила.

-Шта хоће, није нам проблем ни та скупштина. Ако је они не закажу, заказаћемо ми - рекао је Додик.


Глас Српске