Упаљен наранџасти метеоаларм за БиХ :: Semberija INFO ::

 

Упаљен наранџасти метеоаларм за БиХ


Данас ће у Босни и Херцеговини преовладавати сунчано вријеме, а због најављених температура ваздуха упаљен је наранџасти метеоаларм.

Током послијеподнева метеоролози су најавили умјерен пораст наоблачења у централним подручјима БиХ, док се на сјеверу могу очекивати локални пљускови и грмљавина.

Температуре ваздуха у 08:00 сати: Соколац 14; Бјелашница 16; Сребреница 17; Бугојно, Иван Седло 18; Широки Бријег 19; Приједор, Сарајево, Зеница 20; Бихаћ, Тузла 21; Бањалука, Добој 22; Бијељина, Требиње 23; Мостар 24; Неум 26.

Дневна температура ће се кретати од 33 до 39 степени целзијуса.

И сутра, другог дана викенда, биће претежно сунчано и вруће уз слаб до умјерено јак вјетар јужног смјера. Највише дневне температуре су између 34 и 39 степени, преноси Клиx.

У понедјељак ће опет бити вруће, до 36 степени целзијуса. У послијеподневним и вечерњим сатима очекују се јачи пљускови праћени грмљавином у појединим дијелвоима БиХ.

И ту ће бити крај високим температурама јер се у уторак очекује максимална дневна температура до 27 степени. Тај дан се прогнозира дјеломично ведро и нестабилно вријеме са пљусковима праћеним грмљавином.

(Независне)