Велика полицијска акција у Тузланском кантону, пронађени оружје и дрога :: Semberija INFO ::

 

Велика полицијска акција у Тузланском кантону, пронађени оружје и дрога


На подручју Тузланског кантона у претресу више стамбених и других објеката, возила и особа са подручја Тузле, Градачца, Сребреника, Кладња, Живиница, Сапне и Бановића пронађени су оружје, муниција и дрога, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова овог кантона.

Пронађени и привремено одузети предмети могу се довести у везу са почињеним кривичним дјелима.

Полиција је претресом куће, возила и особе чији су иницијали Е.Х. (36) из Градачца пронашла 10 комада пиштољске муниције калибра 7,65 милиметара, а претресима куће, помоћних објеката и возила особе Р.Б (34) из Кладња пронађени су пиштољ "црвена застава" са оквиром и седам комада муниције калибра 7,65 милиметара, пиштољ "зораки" са оквиром и четири комада муниције,  седам патрона муниције калибра 12 милиметара – сачме за пушку"сачмарицу", преноси  N1.

Код исте особе пронађена је и кутија у којој је било 25 комада муниције за гасни пиштољ, стаклена посуда са зеленим поклопцем у којој се налазила дрога, врећица дроге, фолија са траговима дроге и два мобилна телефона.

Претресањем возила у власништву особе Х.Б. (45) пронађен је мобилни телефон, као и код особе М.Б. (40) и Ћ.О. (31). Све ове особе су из Кладња.

Претресом породичне куће, возила и особе А.У. (25) из Живиница пронађено је око 50 грама дроге, ручна бомба"кашикара", дигитална вага за прецизно мјерење, 14 комада муниције калибра 8X57 милиметара и мобилни телефон.

Полиција је претресом породичне куће и дворишта особе Х.М. (28) из Тузле пронашла метални тањир са дрогом, банковна картица и комад папира са траговима дроге, те фолија и двије кесице у којима је дрога.

Претресањем породичне куће корисника Н.Х. (36) из Тузле пронађена је прецизна вага за мјерење и таблет са видљивим траговима дроге.

Полиција је претресом породичне куће М.С. (40) из Градачца пронашла пиштољ "црвена застава" 7,62 милиметара са оквиром и девет комада муниције калибра 7.62 милиметра, док је претресом породичне куће Н.Х. (53) из Сапне пронађен пиштољ "чешка збројевка" са оквиром и 20 комада муниције.

Рад на документовању кривичних дјела у наведеним случајевима бит ће настављен под надзором Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

Полицијска акција је извршена јуче у оквиру редовних послова и задатака на спречавању и откривању кривичних дјела и извршилаца кривичних дјела и прекршаја, нарочито из области злоупотребе опојних дрога и нелегалног посједовања оружја и муниције.

Претреси су извршени по наредбама надлежних судова, а под надзором Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.
 
(Независне)