Вучић: До 2028. ријешићемо стамбено питање преосталих 8.860 избјегличких породица :: Semberija INFO ::

 

Вучић: До 2028. ријешићемо стамбено питање преосталих 8.860 избјегличких породица



Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас, на свечаној церемонији уручења кључева 250 новоизграђених станова за избјегла лица из БиХ и Хрватске, да до 2028. године треба да се ријеши стамбено питање за преосталих 8.860 избјеличких породица које су још без свог крова над главом и најавио да ће у изградњу тих станова бити уложено око 200 милиона евра.  

- До краја 2028. тражим од вас из Владе Србије и Комесаријата за избјеглице и градску власт Београда, а за то је потребно уложити око 200 милиона евра, да сви ти људи добију кров над главом и да имају срећну будућност и да једном ријешимо стамбено питање за све избјеглице и да уложимо велики новац да могу нормално да живе и имају будућност - истакао је Вучић.

Захвалио је шефу Делегације ЕУ Емануелу Жиофру на издвојеном новцу ЕУ пројекта захваљујући којем данас свој дом добија 250 избјеглих породица.
- За ово насеље учинили сте много и бескрајно вам хвала на томе, поручио је Вучић и истакао да је фер да то кажемо када ЕУ тако нешто учини за наше људе. Истакао је да је ЕУ поднијела убједљиво највећи дио трошкова за те станове.
- Ми Срби итекако умијемо да кажемо хвала за свако добро дјело које учините, не љутите се што понекад, по неким другим питањима, умијемо и нешто другачије да кажемо, али се ми поносимо својом слободарском и самосталном политиком - нагласио је Вучић.

Предсједник је корисницима нових станова пожелио да у живају у свом новом дому и додао да су они дошли углавном из банијских и корудунашких села и градова, далматинске Загоре, читаве БиХ....
- Мој отац је рођен у избјеглиштву између Свиљанца и Депостовца, јер су му претходно убили оца и сви који су поријеклом западно од Дрине и Дунава знају колико им Србија значи, чак и када се Србија није увијек понашала фер према свом народу и када није увијек испуњавала сва очекивања људи запдно од Дрине и Дунава, увијек је била једино мјесто и љубави. Добро знам изреку коју сам научио из мјеста одакле мој отац потиче, јер су се мени обраћали као Београђанину и "Србијанцу", како кажу и увијек сам говорио да се каже Србин без географске одреднице - и увијек рекли да у Србији никада нећемо разумјети шта нама Србима значи Србја и колико је волимо - навео је Вучић.

Казао је да је Србија и тим пројектом показала колико воли свој народ који потиче из других крајева и поручио да Србија никада неће заборавити свој народ већ да ће увијек бити уз њега ма гдје да живи.