Повољне временске прилике за вожњу :: Semberija INFO ::

 

Повољне временске прилике за вожњу


Према прикупљеним подацима, јутрос се на путевима у Босни и Херцеговини саобраћа без ванредних ограничења, уз повољне временске прилике. Током дана очекујемо појачану фреквенцију саобраћаја, посебно на путном правцу Сарајево-Мостар. Молимо све учеснике у саобраћају да буду максимално опрезни и да држе одстојање између возила. Возаче теретних возила молимо да, када иза себе примјете дужу колону путничких возила, накратко се искључе из саобраћаја, како би се избјегла ризична претицања.

Због одржавања Међународне утрке на брдским стазама, данас ће се, у времену од 08 до 20 сати, обуставити саобраћај на магистралном путу М-4.2 Србљани-Острожац. За вријеме обуставе саобраћа се алтернативним правцима.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик (Буквичко брдо) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце (М-1.8 Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи).

У току су радови на полагању завршног слоја асфалта на дионици магистралног пута Бихаћ-Каменица, због чега је у времену од 07 до 19 сати саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу Бихаћ-Вркашић-Каменица.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Кисељак-Бусовача, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско, Семизовац-Олово, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно (из смјера Ростова), Хаџиће и Кладањ (из смјера Олова).

Због слијегања цесте на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа (М-5/16 Доњи Вакуф-Јајце) у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 км/х.

На граничним прелазима: Велика Кладуша, Изачић, Босанска Градишка и Градина дуге су колоне путничких возила на излазу из Босне и Херцеговине. На осталим граничним прелазима задржавања су за сада до 30 минута.


БХРТ