Додик одликовао епископа Лукијана: СПЦ чува српски народ :: Semberija INFO ::

 

Додик одликовао епископа Лукијана: СПЦ чува српски народ


Предсједник Републике Српске Милорад Додик уручио је данас епископу будимском Лукијану Орден Републике Српске на ленти за знатан допринос у ширењу православне религије, учвршћивању духовности, те пружању несебичне подршке своме народу гдје год се он налазио и у каквим год животним искушењима обитавао.

Предсједник Српске орден је уручио у Сентандреји, гдје је заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић и предсједником Србије Александром Вучићем присуствовао вечерњем богослужењу у Преображенској цркви, поводом обиљежавања крсне славе ове цркве.

Додик је епископу Лукијану и свештенству Српске православне цркве честитао празник и истакао да је њему и Цвијановићевој било важно да су данас у Сентандреји јер сматрају да оно што Црква и владика раде чува српску културу, српски народ, српско трајање и бивствовање.

Епископу Лукијану уручио сам Орден Републике Српске на ленти за пружање несебичне подршке српском народу гдје год се налазио. pic.twitter.com/FzS0Up461t

— Милорад Додик (@MiloradDodik) August 19, 2023


- Поносан сам што данас у Сентандреји на позив eпископа Лукијана присуствујем прослави великог православног празника Преображења. Имам посебну част да сам кум крсне славе коју обиљежава Преображењска црква у Сентандреји, a крсној слави присуствујe предсједник Србије - навео је Додик на друштвеним мрежама.
 
Епископ Лукијан је прошле године предсједника Српске одликовао Орденом Епархије будимске првог реда за допринос очувању српских интереса и веза.

Овим ореденом епископ је данас одликовао и предсједника Србије.

(РТРС)