У Требињу граде туристички комплекс од 300 милиона КМ :: Semberija INFO ::

 

У Требињу граде туристички комплекс од 300 милиона КМ


Влада Републике Српске усвојила је на јуче одржаној сједници Одлуку о утврђивању инвестиционог пројекта "Лајон Хил Вилиџ" Требиње, као пројекта од посебног интереса за економски развој града Требиње и ове регије, те продаји земљишта у својини Републике Српске ради реализације овог пројекта.

Саопштено је то из Министарства трговине и туризма Републике Српске, одакле додају да је истом одлуком Влада Српске овластила министра трговине и туризма да закључи Уговор о продаји непокретности с купцем "Нуго холдинг" Требиње.

"Предмет уговора је земљиште на локацији Горица 2 Требиње укупне вриједности 964.870,24 КМ", рекли су из ресорног министарства.

Како тврде, компанија "Нуго холдинг" обратила се Влади ради реализације директне стране инвестиције "Лајон Хил Вилиџ", укупне вриједности око 300 милиона КМ. 

"Према достављеном пројекту, комплекс 'Лајон Хил Вилиџ' обухватиће изградњу стамбено-пословног објекта са 2.020 стамбених јединица резиденцијалног туризма, а планирано је да пројекат буде реализован у три фазе у периоду од седам година. Пројекат подразумијева изградњу пословно-стамбеног комплекса, хотела, ресторана, тржног центра, стоматолошких и медицинских објеката", навели су из ресорног министарства.

Реализацијом овог пројекта, како тврде, додатно ће бити обогаћена туристичка понуда града Требиње.

"Такође, током реализације пројекта позитивно ће се утицати на развој комплетног грађевинског, угоститељског и медицинског сектора регије. Пројекат 'Лајон Хил Вилиџ' пројекат је компаније 'Нуго холдинг' Требиње, која послује у саставу компаније 'Брова Холдинг' из Норвешке, чији су оснивачи чланови породице Андрић, која је поријеклом из Требиња", навели су из Министарства.

(Независне)