Црвена звезда уручила донације манастирима на Косову и Метохији :: Semberija INFO ::

 

Црвена звезда уручила донације манастирима на Косову и Метохији


Фудбалски клуб Црвена звезда је и ове године уручио донације манастирима на Косову и Метохији.

Како је саопштено на званичном сајту клуба, делегација Црвене звезде је као и прошле године обишла манастире и угрожене средине на Косову и Метохији и уручила новчане донације од стране клуба, чиме је још једном показала да је уз српски народ.

Клуб већ другу годину заредом посјећује Косово и Метохију, а како је саопштено, Црвена звезда ће учинити све да то постане и традиција.

Црвено-бијела делегација је обишла Манастир Свети врачи у Врачеву, Манастир Свете Петке у мјесту Улије код Лепосавића и присуствовала слави Манастира Бањска задужбине краља Милутина.

Потом се делегација упутили ка Грачаници, посјетила цркве и манастир у Великој Хочи, српској енклави у близини Ораховца, као и Цркву Светог Стефана, Манастир Светог Јована, и Цркву Светог Николе.

Звездина делегација је посетила и српску енклаву у Ораховцу, а деци поклонила бројне реквизите и ствари које су украшене грбом њиховог вољеног клуба.

Представници Звезде су се потом упутили ка Манастиру Светих архангела у Призрену - задужбини цара Душана.

Обилазак је настављен доласком до Богословије у Призрену и Цркве Богородице Љевишке. Поскета је завршена уз договор да се Црвена звезда укључи у развијање разних пројеката, како Богословије, тако и у истицању утицаја и значаја Цркве Богородице Љевишке, такође задужбине краља Милутина.

Сљедећа дестинација био је Манастир Дечани са којим већ дуже времена ФК Црвена звезда има изузетно присне односе и чврсто сарађује, како на очувању манастира, тако и Срба у том крају и помоћи њима.

За крај, као што је то био случај и претходне године делегација је стигла у Пећку патријаршију, са којом фондација "Делије" има дугогодишњу сјајну сарадњу.

Представници клуба су на свакој локацији коју су посјетили наишли на сјајан дочек. Домаћини су уз велику радост истицали да им је поред материјалне помоћи од изузетног значаја и подршка, како би се изборили са свим недаћама које су погодиле српски народ на територији Косова и Метохије.

Из Црвене звезде су свим Србима на КиМ поручили да ће клуб увијек бити уз народ јужне српске покрајине.
 
(Тањуг)