Војник који је српског колегу напао ножем у касарни у Пазарићу удаљен из службе :: Semberija INFO ::

 

Војник који је српског колегу напао ножем у касарни у Пазарићу удаљен из службе


Кандидат на обуци М. Ђ. починио је тежу повреду војне дисциплине, те је у складу са важећим законским актима донијето Рјешење о прекиду основне војне обуке и обустављања поступка пријема кандидата, саопштено је из Министарства одбране БиХ.

Додају, да су Оружане снаге БиХ, након ванредног догађаја на основној војничкој обуци у Центру за основну обуку ОС БиХ у касарни "Заим Имамовић" у Пазарићу, подузеле неопходне мјере на утврђивању релевантних чињеница и одговорности актера предметног догађаја.

Подвлаче да Оружане снаге БиХ настављају инсистирати на поштивању Закона о служби, Етичког кодекса понашања и осталих законских регулатива и прописаних процедура од стране свих припадника система одбране, те ће сваку повреду истих строго санкционисати.

Војник бошњачке националности напао је ножем српског колегу у касарни, објавио је јуче РТРС. Напад се догодио око 02.30 часова. Све је започело претходног дана када је, наводно, исто лице, физички напало свог колегу.

"Иако су током дана били развађени, те се бошњачки војник извинио своме српском колеги, током ноћи, исти је упао у спаваоницу и са ножем на врату, пријетио да ће га заклати", наводи РТРС.

(РТРС)