Миловановић: Миличевић подржао принципе и ставове ОХР-а и лажног високог представника :: Semberija INFO ::

 

Миловановић: Миличевић подржао принципе и ставове ОХР-а и лажног високог представника


Директор Јавног предузећа Воде Српске Мирослав Миловановић рекао је за РТРС да је изјава предсједника СДС-а Милана Миличевића о књижењу имовине скандалозна и у директној супротности са интересима Републике Српске.

Миловановић је истакао да је Миличевић на "индиректан начин подржао принципе и ставове ОХР-а и лажног високог представника Кристијана Шмита".

- Став Републике Српске је да се имовина са њене територије књижи на Српску. С друге стране, лажни високи представник Кристијан Шмит заговара да се имовина са комплетне територије књижи на БиХ, а онда, у складу са потребама и захтјевима локалних заједница, преноси на њих - навео је Миловановић.

Он је истакао да би реализација ове идеје била погубна, како за ЈУ Воде Српске, тако и за друге значајне институције и установе Републике Српске, јер би Српска остала без своје имовине и била сведена на празну љуштуру.

Миличевић је изјавио данас за РТРС да "државна имовина и добра у јавној употреби нису два идентична појма и да би ова добра, односно природни ресурси требало да буду у власништву локалних заједница у Републици Српској".


РТРС