Апел грађанима: Заштитите имовину, могуће јако невријеме :: Semberija INFO ::

 

Апел грађанима: Заштитите имовину, могуће јако невријеме


Република Српска се припрема за изазовне временске услове током викенда и почетком наредне недеље, с обзиром на најављено упозорење на локалне непогоде. Сјевер и сјеверозапад региона суочиће се с јаким пљусковима праћеним грмљавином, док се очекују удари ветра до 70 км/х на појединим сјеверним подручјима.
 
Према метеоролошким прогнозама, у петак поподне и увече, нова јака кишна зона стиже из правца Јадранског мора, захватајући најприје запад и Херцеговину, а потом ће се проширити на остале предјеле региона током суботе. Викенд и почетак наредне седмице обиљежиће захлађење уз обилније падавине.
 
Посебна пажња се усмјерава на суботу, када се очекују јачи пљускови праћени грмљавином, посебно у Херцеговини и на сјеверу, гдје се очекује падавина у количини од 40 до 60 мм. На југоистоку региона очекује се мања количина падавина. Упозорење на могућност бујичних и урбаних поплава посебно је истакнуто због очекиваних обилних падавина у кратком периоду.
 
Надлежне службе позивају грађане и локалне власти да буду у приправности и предузму неопходне мјере како би се умањиле последице евентуалних поплава и олакшало руковођење ситуацијом током непогода.
 
Сви становници региона позивају се на додатни опрез током овог периода, уз праћење актуелних временских извјештаја и упутстава од стране надлежних органа. Безбиједност и заштита грађана остају приоритет, те је важно предузети све неопходне мјере како би се избјегле евентуалне непогоде и ризици који прате овакве временске услове.