Вучић: Стратешки интерес за српски народ у Србији и Српској да се чува мир :: Semberija INFO ::

 

Вучић: Стратешки интерес за српски народ у Србији и Српској да се чува мир


Стратешки интерес за српски народ у Србији и Републици Српској јесте да се чува мир јер нису лака времена пред нама, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је поручио да Србија никада неће окренути леђа Српској.

- Не разумијем како бисмо уопште могли да се понашамо као што се сви други понашају према Српској, ради својих породица и припадности истом роду. Тешка је ситуација у свијету, има пуно политичких проблема. Србија свакој општини у Српској и у четири општине гдје су Срби већина у ФБиХ, свуда је нешто направила и у радила. Негдје више, а негдје мање, али свуда постоји макар један пројекат који смо ми подржали - рекао је Вучић.

Он је додао да "ништа није стало што су се договарали".

- Патријарх је замолио и рекао да све што можемо урадимо за Републику Српску, али нису лака времена пред нама ни за Српску нити за Србију, и то сви заједно морамо да разумијемо. И данас смо имали најдуже састанке до сада. Могли смо на миру да разговарамо без камера о стратешким стварима - рекао је Вучић.

Поручио је да је стратешки интерес за српски народ да се чува мир.

- Да радимо што више да стабилизујемо своје позиције. Постоје велики међународни притисци. Српски народ у Републици Српској зна да ако нико други не буде ту за њих, увијек ће ту морати да буде Србија - нагласио је Вучић.

(РТРС)