Компанија из Беча улаже у Српску :: Semberija INFO ::

 

Компанија из Беча улаже у Српску


Генерални директор аустријске компаније Moser architects Маријус Мозер информисао је данас у Бањалуци вршиоца дужности директора Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Дражена Врховца да ће ова компанија уложити значајна средства у Републику Српску, те да ће до краја августа бити познати детаљи прве фазе улагања. Посјета Републици Српској ове интернационалне компаније из Беча која се бави архитектуром и планирањем резултат је интензивне промоције потенцијала за улагање у Републику Српску, у оквиру које је делегација ИРБ-а Српске разговарала са привредницима више земаља, саопштено је из ове банке.

- Разговори представника ИРБ-а и ове бечке компаније трају већ неколико мјесеци, а компанија Moser architects, која има око 100 запослених, специјализована је за област здравствене заштите/болнице, изградњу хотела и висококвалитетних стамбених зграда - наводи се у саопштењу ИРБ-а. Данашњем састанку присуствовао је и шеф Представништва Републике Српске у Бечу Младен Филиповић. Представници ове компаније разговарали су јуче и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, као и са министром трговине и туризма Републике Српске Денисом Шулићем. Ова компанија потврдила је учешће и на првом Инвест форуму, који Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организује у сарадњи са Владом Републике Српске 19. септембра у Културном центру Бански двор у Бањалуци. Привредници ће се на Форуму упознати са могућностима инвестирања у конкретне пројекте у разним секторима привреде (енергетика, пољопривреда, индустрија, туризам, инфраструктура) и добити најтачније информације о људским ресурсима и природним потенцијалима, као и о субвенцијама и подстицајима за улагање у Републику Српску.

- Форум је шанса за пословно повезивање привредника из Српске и страних привредника, те њиховог договора о заједничком наступу и учешћу на тржишту Републике Српске и међународним тржиштима - наводи се у саопштењу.

У плану је да на Форуму привредницима буде представљен стимулативни привредни амбијент Републике Српске, те да се представе компаније и имовина за коју су заинтересовани страни улагачи.

Очекује се учешће привредника из Србије, Аустрије, Италије, Руске Федерације, Кине, Норвешке, Грчке, Њемачке, Белгије и других земаља.

(РТРС)