Бечић: Демократе сагласне да Милатовић повјери мандат Спајићу :: Semberija INFO ::

 

Бечић: Демократе сагласне да Милатовић повјери мандат Спајићу


Лидер Демократа Алекса Бечић казао је да су представници те странке данас обавијестили предсједника државе Јакова Милатовића да су сагласни да мандат за састав нове владе повјери лидеру Покрета Европа сад Милојку Спајићу. Бечић је рекао да су имали садржајан разговор са Милатовићем, који је данас наставио консултације о мандатару, преносе подгорички медији.

"Исказали ско жељу да се што прије формира влада. Најважније за Црну Гору је да изађе из својеврсног в.д. стања и да добије нову владу", рекао је Бечић новинарима након састанка у Резиденцији предсједника на Цетињу.

На питање да ли тачка спотицања у преговорима може бити мјесто председника парламента, Бечић је одговорио да Демократе никад нису трговале, нити уцјењивале.

"Разговарале су, договарале и прихватили понуду потенцијалног мандатара", додао је.

"Преговори са Демократама су успјешно завршени и не постоји ниједно спорно питање", казао је Бечић.

На консултације код Милатовића су дошли, осим Бечића, и генерални секретар Демократа Борис Богдановић и потпредсједник те странке Момо Копривица.

Милатовић ће се данас састати и са Бошњачком странком и Демократском народном партијом.Предсједник државе јуче је састанцима са Покретом Европа сад, Демократском партијом социјалиста и Новом српском демократијом, отпочео консултације, како би се увјерио да ли нека од партија има подршку за избор владе.

Кад буде предложен, мандатар ће имати 90 дана да оформи кабинет.

На јунским парламентарним изборима, листа Покрета Европа сад освојила је 24 мандата, а коалиција коју предводи ДПС 21.

Коалиција За будућност Црне Горе добила је 13 посланика, Демократска Црна Гора Алексе Бечића седам, а Грађански покрет УРА Дритана Абазовића четири.

Бошњачка странка има шест мандата, Социјалистичка народна партија два, док су албанске националне странке и Хрватска грађанска иницијатива освојиле укупно четири мандата.


БЕТА / БХРТ