Нешић: Затражио сам од Дирекције да покрене поступак против службеника који је величао "Олују" :: Semberija INFO ::

 

Нешић: Затражио сам од Дирекције да покрене поступак против службеника који је величао "Олују"


Дирекција за координацију полицијских тијела БиХ покренуће поступак против свог службеника који је објавио на друштвеној мрежи Фејсбук фотографије на којима се велича злочиначка акција "Олуја" уз усташки поздрав "за дом спремни", потврдио је министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

Истакао је да је након што се упознао са информацијом да је службеник Дирекције величао злочиначку акцију у којој је извршен погром над српским народом, затражио од Дирекције да покрене поступак како би се утврдила одговорност тог службеника.



- Лично, као човјек и као министар безбједности, сматрам да људима који величају злочиначке акције као што је "Олуја", када је извршен погром над српским народом, није мјесто у полицијским агенцијама - поручио је Нешић.

Он је подвукао да ће тражити да овај службеник буде адекватно санкционисан и да ће испратити ток поступка од почетка да краја.

Подсјећамо, полицијски службеник Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ на друштвеној мрежи Фејсбук објавио је слике којима велича "Олују" уз усташки поздрав "за дом спремни".


РТРС